Közösségépítő fiatalokat díjaztak Szolnokon

Megosztás

Biztos, hogy a megyeszékhely Szolnoknak is van még hova fejlődnie, ha a városban akarja tartani a most felnövekvő generációt, azonban az a gyakorlat, hogy több, mint egy évtizede díjazzák az aktív közösségépítő munkát végző fiatalokat, valószínűleg más települések számára is pozitív példa lehet. Idén a ’48-as forradalom és szabadságharcra megemlékező program mellett adták át az elismeréseket.

„Ma is szembesülünk kihívásokkal. Ma is küzdünk. Talán nem úgy, mint az egykori forradalmárak, de szembenézünk a mindennapok kihívásaival, és vállaljuk a felelősséget a jövőnk érdekében. Gondoljunk azokra az ifjakra, akik 1848-ban, a forradalom és szabadságharc idején bátran kiálltak az elnyomás ellen. Az ő példájuk inspiráljon minket, hogy tegyünk meg mindent a haza érdekében” – hangzott el a város diák-alpolgármesterétől, Suki Ottótól március 15-én.

A „Szolnok Város Ifjúságáért Díj” 2009-ben került megalapításra a diákok tanácsának kezdeményezésére. Az elismerést azóta minden évben olyan tanulók kapják, akik segítik a szűkebb és tágabb környezetükben a fiatal társaik mindennapjait.

A Szolnok TV beszámolója szerint díjazták Szolnoki Szakképzési Centrum Jendrassik György Gépipari Technikum tnulóját, Albert Lászlót, aki még nem volt tíz éves, amikor már aktívan tevékenykedett a közösségéért. Három éve diákpolgármesternek is megválaszották.

Ezen kívül díjazták a Mathias Corvinus Collegium szolnoki Fiatal Tehetség Programját (FIT), valamint a jelenleg külföldön tanuló, Erasmus-ösztöndíjas Petrován Edinát.

Kép: vfmk.hu, Szalay Ferenc Fb

Kapcsolódó cikkek